KCAL
KALORİ HESAPLAMA FORMU





HESAPLA

-

BLOG

Bir Yemeği Sağlıklı Yapan Nedir?

Son yılların en popüler deyimi nedir diye soracak olursak herhalde sağlıklı beslenme dersiniz. Peki ama nedir bu sağlıklı beslenme  ya da sağlıklı yemek?

Sağlıklı yemeği tanımlarken yemeğin içeriğine ve nasıl pişirildiğine bakmak gerekir. Örneğin bir et yemeği haşlanmış yani suda pişirilmişse ve et yemesi gereken birine servis ediliyorsa yüksek proteinli çok sağlıklı bir tercih olabilecekken aynı eti kızgın yağda kızartıp şekerli soslarla servis etmek onu sadece protein içeriği yüksek yemek sınıfına sokar ve sağlık açısından son derece zararlı bir tercih olur. Tabi ki buradan yağlı yemek zararlı anlamı çıkarmak da doğru olmaz. Yağ vücudumuzun temel enerji kaynaklarındandır ve öğünlerimize avokado gibi zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar eklemekte fayda var.

İyice kafamız karıştı dediğinizi duyar gibiyiz. Endişelenmenize gerek yok. Yazının devamındaki örnekler size yardımcı olacaktır.

Konumuza dönecek olursak  ana yemek tercihinde kızırmış yağlar yerine ısıl işlem görmemiş çiğ yağlar ve suda pişmiş etler kullandıysak sıra geldi ana yemeğin yanında tüketilen yan ürünlere… Örneğin karbonhidrat tüketirken haşlanmış pirinç sağlıklı bir tercihken kavrulmuş pirinçlerden hazırlanmış bir pilav  zararlı olabilir. Bu ve bunun gibi pek çok değişken sağlıklı beslenmede rol oynar.

Yazımızın sonunda sağlıklı bir kaç öğün tavsiyesinde  bulunmak isterdik ama beslenme kişiye özel bir şey olduğu için başkası için doğru, sizin için yanlış bir program planlayıp sizi yanıltmak istemeyiz bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Sevgiler

Our Corporate Partnerships

Sipariş Ver