KCAL
KALORİ HESAPLAMA FORMU





HESAPLA

-

BLOG

DİYET YEMEK SERVİSİ / DİYET YEMEK PAKETİ

DİYET YEMEK SERVİSİ / DİYET YEMEK PAKETİ

Diyet yemek servisi diğer ismiyle diyet yemek paketi yaklaşık 10 yıl önce hayatımıza giren ve günümüzde oldukça popüler olan bir hizmettir. Diyet yemek servisinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, diyet yemek servisinin olmazsa olmazlarını sizler için bu yazıda bir araya getirdik.

Diyet yemek servisi, çeşitli beslenme tiplerine ve diyet programlarına göreplanlanmış bir hizmet çeşididir. Diyet yemek servisi hizmeti alan kişinin tüketmesi gereken protein, karbonhidrat ve yağ miktarı önceden belirlenir buna göre bir kalori hesabı yapılır. diyet yemek paketinde menünüz sevdiğiniz yemeklere ve önceden belirlenmiş ihtiyacınız olan besin miktarları ve kalori değerlerine göre seçilir . Bu besin değerlerine ulaşmak için yemekler pişirilmeden önce çiğ haliyle tek tek tartılır piştikten sonra tekrar tartılır ve paketlenir.

 

Diyet yemek servisinde paketleme özel makinalarda el değmeden yapılır. Yemekler paketlenmeden önce soğutulur ve soğuk zincir bozulmadan soğuk odalarda muhafaza edilir. Diyet yemek servisinde aldığınız paket önceden belirlenen adresinize seçtiğiniz saat aralığında sabah teslim edilir. Diyet yemek servisinde tüm öğünler sabahtan tek seferde size ulaşır.Aldığınız diyet yemek paketinden çıkan soğuk yemekleri teslim aldığınız anda direkt buzdolabında muhafaza etmeniz gerekir. Çünkü bu yemekler taze doğal ve koruyucusuzdur. Diyet yemeğinizi tabakların üzerinde yazan saatlerde öğün öğün tüketirsiniz. Diyet yemek servisinde pratik olması açısında yemekler mikrodalga fırına uyumlu kaplarda servis edilir. Ve yemeğinizi üzerindeki folyoyu sökerek 2 dakika ısıtarak hızlıca tüketebilirsiniz.

 

 

DİYET YEMEK SERVİSİ İHTİYACI NASIL ORTAYA ÇIKTI ve DAHA DETAYLI ANLATIMI

Araştırmalar gösteriyor ki bireylerin yoğun yaşam şartlarında sağlıksız beslenmesisağlıklı beslenmek istemediğinde değil sağlıklı yemeğe ulaşmanın zor olmasından kaynaklanıyor. Kişilerle iletişim kurulduğunda ise hemen hemen herkesin sağlıklı beslenmek istediğisonucu çıkıyor. Bu noktada da hayat kurtarıcı olan diyet yemek paket servisleri devreye giriyor. Peki, günden güne hızla alternatiflerinin arttığı bu diyet paket yemek servisleri bu süreci nasıl gerçekleştiriyor, nasıl planlıyor ?

İhtiyaç ve gereksinimlere göre diyet yemek servisi,

Bir beslenme uzmanı yardımı ile öncelikle bireyin sağlık durumu değerlendirilerek, sağlığını pozitif etkileyecek şekilde bireyin beklenti vehedefine yönelikbeslenmesi planlanıyor.Bireyin gereksinimi olan karbonhidrat, protein, yağ miktarlarıbelirleniyor ve yemekler bu oranlara göre pişiriliyor.Planlamanın ardındaki süreçte de ihtiyaç görüldüğü durumlarda beslenme uzmanı ile iletişim kurulabiliyor, sürecin gidişatı ile ilgili bilgi alınabiliyor, gerekli durumda değişikliğe gidilebiliyor.

Topraktan çatala diyet yemek servisi,

Günlük olarak en organik ve entaze şekilde tedarik edilen gıdalar, yemek için hazırlanma aşamasına geçiyor. Kesim, marinasyon vb. ön hazırlık işlemlerinden geçen her ürün, olması gereken pişirilme sıcaklığı ve süresine göre el değmeden, en hijyenik koşullardapişirilip hazırlanıyor. Yemekler soğutulduktan sonra belirli kalori değerlerine göre her biri tartılarak gramajlanıyor veyine el değmeden vakumlu streçlerle kapatılıyor. Tüm bu süreçler ürünlerin tazeliğini korumak adına soğuk odalarda yapılıyor. Hazırlanan yemekler 4 °C dolaplarda teslimat zamanına kadar bekletiliyor. Daha sonra müşterilerin talep ettikleri zaman diliminde soğuk zinciri bozmamak içinsoğutma sistemine sahip taşıma araçları ile müşterilerin istedikleri adreseteslim ediliyor. Diyet yemek servisinde kullanılan kaplar ısıya dayanıklı oldukları için mikrodalga fırınlarda kolaylıkla ısıtılarak tüketilebiliyor.

Alternatifli içeriklere sahip diyet yemek servisi,

Her bireyin beslenme alışkanlıkları, besin tercihleri, günlük tükettikleri öğün sayısı farklılık gösterebiliyor. Bu noktada diyet yemek servisi yapan yerler bunun için, çeşitli beslenme tiplerine ve çeşitli öğün sayılarına göre içerik oluşturabiliyor. Yoğun spor yapan bireyler için yüksek proteinli öğünler, zayıflamak için ketozise girmeyi hedefleyenlerde ketojeniköğünler, hayvansal protein kaynaklarını tüketmemeyi tercih edenler için vejetaryen ve veganöğünler, gebelik ve emziklilik dönemi için annenin ihtiyacı olan elzem besin ögelerinin sağlanacağı öğünlergibi birçok çeşitli beslenme türü bulunabiliyor.Öğün sayılarına göre de 3 ana öğün ve 2 ara öğünlü, 2 ana öğün ve 1 ara öğünlü, sadece 2 ana öğünlü gibi menü içerikleri oluşturulabiliyor. Ara öğünlü seçilen paketlerde gönderilen şekersiz, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli tatlılarla tatlı krizlerine son gelmesi ve kan şekerinin dengede tutulması sağlanıyor.

 

Diyet yemek paket servisleri ile doymadan kalkılan sofralara, lezzetten yoksun diyet tabaklarına, yemek sonrası bir de bulaşık yıkama için ayrılan zamanlara son geldi.Sizin gereksinimlerinize göre planlanmış ve tek tek tartılarak gramajlanmış yemeklerle birlikte ‘’Neyi, ne kadar yemem gerekli, bu kadar yersem kilo alır mıyım? ‘’ kaygılarına da son geldi.  Olabilecek en hijyenik koşullarda hazırlanmış, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin evinize, ofisinize kadar gelmesi kadar güzel ve rahat hissettiren başka ne olabilir ki? Diyet yemek paket servislerini yoğun yaşam şartlarından ötürü yemek yapmaya zaman ayıramayan, yediği şeylerin kaliteli olmasını önemseyen, neyi ne kadar yiyeceğinin tedirginliğini yaşayan herkesin mutlaka denemesini öneririz.

Our Corporate Partnerships

Sipariş Ver