KCAL
KALORİ HESAPLAMA FORMU





HESAPLA

-

BLOG

Sporda Sağlıklı Beslenmenin Önemi ve Yeri

Yeni bir yazıdan herkese merhaba!

Günümüzde spor yapmak, arkadaşların buluşup kahve içmesi ya da sinemaya gitmek gibi sıradan bir eylem halini aldı sonunda. Öyle ki spor ile ilgili sosyal medya hesapları her gün binlerce beğeni alıp milyonlarca takipçiyi peşinden sürüklüyorlar.

Artık ülkemizde spor denince fitness yerine koşu bisiklet gibi hem daha faydalı hem de sosyalleşmeye katkı sağlayan sporlar akla geliyor. Bu spor konusunda ne kadar geliştiğimizin bir göstergesi.

Spor yapmak için gerekenler bazen sadece vakit ya da bir kaç ekipmanken, yaptığınız spordan verim almanız için gereken ise kesinlikle sağlıklı beslenmektir.

Spor ve sağlıklı beslenmeyi bir arada ele almadan önce düzenli olarak spor yapmanın hayatımıza kattığı şeylerden bahsedecek olursak,  spor yapmak ne kadar sadece bedeni ilgilendiren bir eylem olarak görünse de ruh sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

Düzenli spor yapan kişilerin kas güçleri ile birlikte zihinleri de güçlenir ve daha üretken bir bakış açısına sahip olurlar. Düzenli egzersizleri yaşamınızın bir parçası haline getirdiğinizde oldukça dinç hissetmeye başlar ve yaşam kalitenizi arttırmış olursunuz.

Düzenli egzersizlerinizi ancak sağlıklı ve planlı bir beslenmeyle en verimli hale getirebilirsiniz. Sizlere daha önce sağlıklı beslenme konusundan bahsetmiştik. Sağlıklı beslenme, tükettiğiniz besinlerden bu besinlerin pişirilme yöntemlerine kadar birçok konuyu içinde barındırmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için sporun gerekliliği %30 ise sağlıklı beslenme %70 oranında önem arzeder diyebiliriz.

Sporda beslenmede öncelikli olarak spor yapmaktaki amacınız çok önemlidir. Kas kütlenizi geliştirip, yağ yakmaya yönelik bir spor planı yaptıysanız haliyle beslenme şekliniz de bu yönde olmalıdır. Hedeflediğiniz vücut ölçüleri için vücudunuzun ihtiyacı olan yağ, protein ve karbonhidrat miktarlarından yola çıkarak öğünlerinizi planlamalısınız. Eminiz ki bu şekilde beslenmek sizi hedefinize daha sağlıklı ve kolay bir şekilde ulaştıracaktır. Bu konuda hazırlık vaktiniz ve yeterli bilginiz yoksa kesinlik bir uzmandan destek almalısınız.

Zayıflamaya veya formunuzu korumaya yönelik yaptığınız bir spor planını ele alacak olursak da hedefinize ancak programınıza uygun bir beslenme planıyla ulaşabilirsiniz. Programınıza uygun besin değerlerini içinde barındıran bir beslenme planıyla sağlıklı bir şekilde zayıflar veya formunuzu korursunuz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus vücudunuzun ihtiyacı olan besin değerlerinin altında bir beslenme planıyla hareket etmemektir. Yetersiz ve düzensiz beslenerek hedefinize ulaşsanız bile bu durum sağlıklı olmayacaktır. Beslenmenize dikkat etmeyerek vücut direncinizi azaltıp, birçok hastalığa kapınızı aralamış olursunuz.

Unutmayın her başarılı sporcunun arkasında sağlıklı yemekler vardır. J

Our Corporate Partnerships

Sipariş Ver