KCAL
KALORİ HESAPLAMA FORMU





HESAPLA

-

BLOG

Sağlıklı Zayıflamak Mümkün mü?

Yeni bir yazıdan herkese merhaba. Bugün zayıflamanın yada kilo vermenin sağlıklı halinden bahsedeceğiz. Başlamadan önce hep söylediğimiz bir şeye değinmek isterim. Zayıflamak için yola çıktıysanız gözünüz tartıda değil bedeninizde olsun. Çünkü önemli olan 60 kg dan 55’e düşmek değil bedensel olarak sıkılaşmak ve incelmek. Yani aynı kiloda kalıp lisede giydiğiniz pantolonlara yeniden girebilirsiniz. Nasıl mı? Devamı yazıda…

 

Sağlıklı zayıflamak için öncelikle bunun bir süreç değil alışkanlıkları değiştirmeye başlangıç olduğunu aklınıza kazıyın. Çünkü kilo vermekle zayıflamak aynı şeyler değil.  1 hafta boyunca normalden daha az yiyerek yada minimum seviyede besin alarak pekala zayıflayabilirsiniz ama bu size incelme ya da sıkılaşma olarak dönecek diye bir kural yok. Bedeninizde hoşunuza gitmeyen deformasyonlar olabileceği gibi tam tersi metabolizmanız yavaşlar ve kilo almaya bile başlayabilirsiniz.

 

Zayıflama kararı almanıza sebep olan ve size motive eden görüntülerin hepsinin sadece beslenme ile değil spor desteği ile sağlandığı bir gerçek. Bu yüzden sağlıklı zayıflamak için sporu hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. BU illaki bir spor salonuna üye olarak günde 2 saatinizi harcamanız anlamına gelmiyor. Bir koşu grubuna katılarak haftada  2,3 gün düzenli olarak koşulara katılabilir ve  çok verimli bir antrenman disiplini yakalayabilirsiniz. Bunun dışında artık evde yapabileceğiniz egzersizlere ulaşmak çok basit. Önemli olan sizin ne kadar istediğiniz ve ne kadar gayretli olduğunuz. Koşu grupları ve evde egzersizlerle ilgili destek almak için info@fitchef.com.tr den bize yazabilirsiniz.

 

İşin en zor ve canalıcı kısmı beslenmeye gelince tabi ki size bir diyet listesi veremem. Çünkü yenmesi gereken besinler birbirine yakın olsa da yemekler kişiye özel olarak hazırlanmalı ve miktarlar sizin ihtiyacınıza göre belirlenmeli. Size faydası olacak bir kaç kuraldan bahsedecek olursak zayıflamak için sebze tüketiminizi arttırın. Lifli gıdalara metabolizmanıza iyi gelecektir. İkinci önemli kural yemekten korkmayın kalori hesabı yapmak yerine yediğiniz besinlerin içeriği ile ilgilenin. 0 karbonhidrat gibi geçici ve son derece zararlı şok diyetlerden uzak durun. Enerşinizi karbonhidrat yerine sağlıklı yağlardan almak iyi bir seçenek olabilir tabi. Sanılanın aksine yediğimiz yağlar ile vücudumuzda biriken yağlar aynı şeyler değil. Yağ yakmak için vücudumuza sağlıklı yağlar almalıyız. Eğer hiç yağ yemezseniz vücudunuz yağ kıtlığı olduğunu düşünerek yağ depolamalıyım diye düşünür ve yağlanırsınız.

 

Tüm bileşenleri topladığımızda evet sağlıklı zayıflamak mümkün bunun için öncelikle daha hareketli bir yaşama geçmeli egzersiz yapmalısınız. Kalori hesabı yapmak yerine bol yeşillik tüketmeli ve tüm enerjinizi proteinlerden almak yerine öğünlerinizde karbonhidrat yada yağlara da yer vermelisiniz.  (sağlıklı bir öğün için sağlıklı yemekler hakkında yazıma bakabilirsiniz. Size özel bir menü içim işin uzmanlarına başvurmanızda fayda var.)

Kurumsal İşbirliklerimiz

Sipariş Ver