KCAL
KALORİ HESAPLAMA FORMU





HESAPLA

-

BLOG

Diyet yemek aboneliği hakkında 20 adet soru ve yanıt

Soru 1: Diyet yemek aboneliği nedir? Yanıt: Diyet yemek aboneliği, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış diyet yemeklerin, düzenli olarak kapılarına teslim edilmesi hizmetidir. Bu hizmet sayesinde, kullanıcılar beslenme konusunda endişelenmek veya yemek planlaması yapmak zorunda kalmadan, sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlayabilirler.
Devamı...

Fitchef'in ketojenik menüsünde ne tür yemekler bulunur?

Fitchef'in ketojenik menüsünde çeşitli omletler, proteinli yemekler (dana tandır, fırında somon gibi), ve sağlıklı yağlar (avokado, tereyağı, ceviz) içeren yemekler bulunur. Menü haftalık olarak değişiklik gösterir.
Devamı...

Yüksek Proteinli Paket Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplar

Yüksek Proteinli Paket, spor yapan ve protein oranı yüksek öğünler tüketmesi gereken kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bir pakettir. Türk ve dünya mutfağının lezzetli yemekleri ile protein, karbonhidratlar ve lif açısından zengin bir menü sunmaktadır.
Devamı...

Yüksek Proteinli Sporcu Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Sporcuların kas kütlelerini korumak ve geliştirmek için yeterli protein içeren besinleri tüketmeleri gerekir. Yetişkin bir insanın günlük protein ihtiyacı yaklaşık 0,8 gram/kilogramdır. Ancak, sporcular için bu ihtiyaç daha fazla olabilir.
Devamı...

Ofis Çalışanları için Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ofis çalışanları için sağlıklı beslenmek, fiziksel ve zihinsel sağlık açısından oldukça önemlidir. Ofiste geçirilen uzun saatler, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmeyi zorlaştırabilir.
Devamı...

En Kilolu İnsan Kaç Kilo?

Dünya üzerindeki en kilolu insanın kilosu, tıbbi kayıtlara göre 635 kilogramdır. Bu kişi, Amerikalı Jon Brower Minnoch'tur. Minnoch, 1941'de doğmuş ve 1983'te 42 yaşında hayatını kaybetmiştir.
Devamı...

RAMAZAN AYINDA BESLENME:

Ramazan orucu; günün daha çok gündüz zaman dilimini içine alan yaklaşık 16 saat kadar hiçbir şey yemeden ve içmeden geçen, iftar ile akşamdan başlayan gece periyodunda 8 saat yeme içme serbestliğinin yaşandığı bir süreçtir. Bu sürece bilimsel literatürde 16:8 adı verilen uzun süre açlık durumu denilmektedir.
Devamı...

DİYET YEMEK SERVİSİ / DİYET YEMEK PAKETİ

Diyet yemek servisi diğer ismiyle diyet yemek paketi yaklaşık 10 yıl önce hayatımıza giren ve günümüzde oldukça popüler olan bir hizmettir. Diyet yemek servisinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, diyet yemek servisinin olmazsa olmazlarını sizler için bu yazıda bir araya getirdik.
Devamı...

KETOJENİK DİYET KETOJENİK BESLENMEYE BİLİMSEL VE TARİHSEL BAKIŞ

Ketojenik beslenme, Otizm, epilepsi gibi bazı sinir sistemi hastalıklarının tıbbi beslenme tedavisi olarak görülmekle beraber; günümüzde kanser, tip 2 diyabet, obezite gibi metabolik hastalıkların tedavisinde de etkili olduğu ile ilgili çalışmalar mevcuttur.
Devamı...

KETOJENİK DİYET NEDİR

Medikal alanda özellikle pediatrik epilepsi tedavisinde kullanılan ketojenik diyet, son yıllarda kilo kontrolüne ve Tip 2 diyabete olumlu etkileri sayesinde büyük bir popülerlik kazandı. Ketojenik diyette alınan karbonhidrat miktarı minimum seviyeye çekilerek, vücudumuzun birincil enerji kaynağı olan karbonhidrat mekanizmasının şaşırtılması ve bu sayede değişen vücut metabolizması ile kilo verilmesi hedeflenir. Vücut metabolizmasının değiştiği bu olaya ‘’ketozis’’ adı verilir.
Devamı...

Bir Yemeği Sağlıklı Yapan Nedir?

Son yılların en popüler deyimi nedir diye soracak olursak herhalde sağlıklı beslenme dersiniz. Peki ama nedir bu sağlıklı beslenme ya da sağlıklı yemek?
Devamı...

Adrese Teslim Diyet Yemek Servisi Nedir?

Adrese Teslim Diyet Yemek Servisi Nedir? Günümüzün en popüler kelime üçlüsü nedir diye sorsak herhalde birincisi geçmişten bugüne değişmeyen Napolyon Bonapart’ın ‘‘Para para para’’ sözü ikincisi ise diyet yemek servisidir
Devamı...

Sporda Sağlıklı Beslenmenin Önemi ve Yeri

Yeni bir yazıdan herkese merhaba! Günümüzde spor yapmak, arkadaşların buluşup kahve içmesi ya da sinemaya gitmek gibi sıradan bir eylem halini aldı sonunda. Öyle ki spor ile ilgili sosyal medya hesapları her gün binlerce beğeni alıp milyonlarca takipçiyi peşinden sürüklüyorlar.
Devamı...

Sağlıklı Zayıflamak Mümkün mü?

Yeni bir yazıdan herkese merhaba. Bugün zayıflamanın yada kilo vermenin sağlıklı halinden bahsedeceğiz. Başlamadan önce hep söylediğimiz bir şeye değinmek isterim. Zayıflamak için yola çıktıysanız gözünüz tartıda değil bedeninizde olsun. Çünkü önemli olan 60 kg dan 55’e düşmek değil bedensel olarak sıkılaşmak ve incelmek. Yani aynı kiloda kalıp lisede giydiğiniz pantolonlara yeniden girebilirsiniz. Nasıl mı?
Devamı...

Neden Adrese Teslim Diyet Yemek Servisi?

Bugün sizlerle son dönemin revaçta oluşumu adrese teslim diyet yemek servisini konuşalım istedik. Adrese teslim diyet yemek servisi nedir? Paket satın alırken nelere dikkat etmek lazım bunları inceledik.
Devamı...

Kış Aylarında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Havasından suyuna, yemeğinden tatiline kadar keyfini en çok çıkardığımız mevsim olan yaz artık bitti. Her mevsim geçişinde olduğu gibi kışa girerken de metabolizmamız değişimlerden geçer.
Devamı...

1 Ayda / Haftada Kaç Kilo Verebilirim?

Kilo vermeyi hedefleyen herkesin aklındaki ve bizimde en çok karşılaştığımız sorudur: Bir haftada/ayda kaç kilo verebilirim? Sorunun cevabı için genelde Google’a başvurur ya da tv programlarında o sorunun sorulmasını bekleriz
Devamı...

Sporcu Beslenmesi Temeli

Herkese merhaba bu yazımızda sporcu beslenmesinden bahsedeceğiz. Bu yazıda sporcu beslenmesini derinlemesine işlemek yerine sporcu beslenmesinin mantığını ve en basit haliyle nasıl olması gerektiğini anlatmak istiyoruz.
Devamı...

2019 Sağlıklı Beslenme Trendleri

Yeni yıla girmemizle hepimizde yeni umutlar ve bir heyecan var. Her yıl olduğu gibi bu yıldandan farklı beklentilerimiz var. Peki sağlıklı beslenmede bu yıl bizi neler bekliyor? hangi tip beslenme çeşitleri popüler olacak bizi ne gibi yenilikler bekliyor? Bu yazımızda kısaca 2019 sağlıklı beslenme trendlerine değindik.
Devamı...

Kurumsal İşbirliklerimiz

Sipariş Ver